Geplaatst op: 04-05-2021

Nacelle op 4 mei 2021 aangekomen in de KAAP

Na de opening van de KAAP op 14 april 2021, is op 4 mei een nacelle in het innovatiepunt aangekomen. Een nacelle is de machinekamer van een windturbine. Deze gaat gebruikt worden voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van smart maintenance in de windindustrie. Dit gebeurt onder leiding van WorldClassMaintenance Fieldlab Zephyros, één van de koplopers van de KAAP.

Onderhoudsoplossingen

Het gaat om een Vestas V66 nacelle die beschikbaar wordt gesteld door Prior Group, een andere partner van de KAAP.
Onderwijs en het bedrijfsleven gaan de nacelle samen gebruiken voor de ontwikkeling van slimme gedigitaliseerde en gerobotiseerde onderhoudsoplossingen. Gericht op het dichterbij brengen van de ambitie van Fieldlab Zephyros: Zero downtime & Zero on-site maintenance.
Het transport van de nacelle en het plaatsen ervan in de KAAP is onder leiding van het gespecialiseerde F&B Windpower succesvol uitgevoerd.

Iets voor u?

Programmaleider de heer F. (Ferry) Visser van Fiedlab Zephyros doet de uitnodiging aan Zeeuwse bedrijven die hier ook aan mee willen werken, om zich te melden via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.